Monday, 13 August 2012

Madeleines


Die Lieblinge meiner kleinsten sind Madeleines.
Ich backe sie immer in den Muffinförmchen und sie schmecken wirklich wunderbar und luftig leicht.
The favourit of my little one are madeleines.
I bake them in my muffin cups and they taste really good, fluffy and light.

Rezept

150 g Mehl
125 g Butter
150 g Zucker
2 Eier
1 Teelöffel Milch
1 Teelöffel Backpulver

Zucker und Eier cremig mixen, Mehl und Backpulver dazufügen und gut vermengen.
Die geschmolzene Butter und einen Teelöffel Milch unterrühren.
30 Minuten im Kühlschrank ruhen lassen.
Backofen auf 220° Grad vorheizen und den Teig in die Muffinförmchen füllen. 
3 bis 4 Minuten backen und die Temperatur auf 180° Grad herunterstellen, nochmals 4 bis 6 Minuten backen bis die Madeleines goldbraun sind.

Recipe
150 g flour
125g butter 
150 g sugar
2 eggs
1 tablespoon milk
1 tablespoon baking powder

Mix the sugar and eggs until you have a creamy mass. Stir in the flour and baking powder and mix inside the melted butter and a tablespoon of milk.
Let the dough for about 30 minutes in the fridge.
Preheat your oven to 220° degree and put the mass inside the muffin cups.
Bake them for 3 to 4 minutes and then reduce the temperature to 180° degrees and bake them for other 4 to 6 minutes until they are golden brown.



Share/Bookmark

2 comments:

  1. mmh...! wo genau ist denn eigentlich der unterschied von madeleines zu muffins? liegts am öl?

    jedenfalls sehr leckere bilder :)

    liebste grüße

    halitha

    ReplyDelete
  2. Mh, lecker! Das schreibe ich mir gleich auf!!! Danke!

    Liebste Grüße,
    Hanna

    ReplyDelete

Thank you all, I'm so happy about your comments and that you let me feel the love.
Feel free to communicate with me in english, german, italian and soon french!
Thank to all of you kind and lovely souls out there.

Eos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...